Ultrascan in news

Ultrascan AGI / In news

Wonderbelegger lijkt zelf dupe oplichting

De Telegraaf - Van den Berg blijft in de cel 

AMSTERDAM, zaterdag
Wonderbelegger René van de Berg betwijfelt nu ook zelf of hij zijn schuldeisers ooit nog kan terugbetalen. Volgens hem dreigt al het geld dat hij nog tegoed zou hebben, te verdwijnen.
Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde gisteren dat de Hilversummer in zijn cel moet blijven. Hij wordt ervan verdacht bijna 1500 vooral Gooise rijken te hebben opgelicht voor in totaal 125 miljoen euro. Ook wordt het faillissement dat vorige maand werd uitgesproken niet opgeheven.

Van den Berg had hierom gevraagd om orde op zaken te kunnen stellen, daarbij gesteund door een deel van zijn beleggers. „Hij heeft heel duidelijk gemaakt dat hij op vrije voeten moet komen om iedereen schadeloos te kunnen stellen. Ik vrees nu met grote vreze”, aldus zijn advocaat N. Vink.
Van den Berg zegt dat hij alleen kan terugbetalen als hij persoonlijk in contact treedt met de mysterieuze Joegoslaaf Dragan Petrovic. De Hilversummer verstrekte aan deze onvindbare man vele miljoenen, op basis van een mondelinge afspraak. De opbrengst, 70 miljoen, zou in september vrijkomen. Zonder zijn persoonlijke bemoeienis zou deze afspraak in groot gevaar zijn.

Van den Berg beriep zich bij het hof op een massale steun van beleggers die ’rotsvast in hem geloven’. Het hof hechtte gisteren echter weinig geloof aan de lezing van de wonderbelegger. Zo heeft de Hilversummer zijn curator geen informatie verstrekt over waar de verdwenen miljoenen zijn. Ook is niet duidelijk wie de Joegoslaaf is en waar hij leeft en is hij onbereikbaar.

Zeven beleggers hebben de afgelopen weken een particulier onderzoeksbureau gevraagd om onderzoek te doen naar de Joegoslaaf. Dit bedrijf, Ultrascan Advanced Global Investigation, stelt dat het een deel van het verleden van de mysterieuze Joegoslaaf heeft kunnen traceren

Zo zou de man een verleden hebben in Zandvoort, goed bekend zijn bij de politie en veel geld hebben besteed in de seksindustrie. Hij zou in Nederland niet over een strafblad beschikken. Een woordvoerder van het bureau spreekt de verwachting uit dat Van den Berg mogelijk zelf is opgelicht.

Vertrouwen
De advocaat van Van den Berg zegt: „Ik kan alleen afgaan op wat mijn cliënt zegt. Er zijn geen aktes. De tijd zal het leren.” Een vereniging van beleggers zegt dat 1100 van de 1500 gedupeerden nog steeds vertrouwen hebben in de zakenman. Zij vrezen hun geld kwijt te raken door toedoen van de curator.

Curator Van Hees vroeg het faillissement aan van de wonderbelegger, op last van het Bronovo Ziekenhuis en een voormalige zakenpartner, Gert van der Heide. Deze belegde zes miljoen euro en eist dit terug. Volgens Van Hees zijn inmiddels enkele tonnen euro’s aan tegoeden teruggevonden.
Van den Berg belegde jarenlang voor kennissen en vrienden uit het tenniscircuit. Hij beloofde daarbij torenhoge rendementen. Volgens de curator werd de rente evenwel betaald uit nieuwe inleg, waarmee sprake was van een piramideconstructie.

ULTRASCAN RESEARCH SERVICES
Subsidiaries of international research organization with over 3280 experts in 69 countries

Ultrascan Research

ULTRASCAN RESEARCH

Examples of case research into various topics and alerts from the Ultrascan group and associates

Ultrascan Humint

ULTRASCAN HUMINT

Ultrascan HUMINT have primary sources, extensive experience with identifying, locating, mapping, monitoring, analysing and predicting perpetrators of money laundering and the planning, funding, communications and support of terrorism.

Ultrascan FIU

ULTRASCAN FIU

Ultrascan FIU Financial Intelligence Unit - A mixture of intelligence gathering, investigations, reputational risk mitigation and Innovative Technology in line of objectives. Focused on external information and stakeholder engagement, to detect exposure to financial crime risk.

Ultrascan Interactive Research Intelligence and Analysis BRAINS

ULTRASCAN BRAINS

Intelligence and Analysis. Wander Around in our Detailed Global Interactive Research - Criminal and financial relationships visualized - Non-linear - visualizes knowledge like you've never seen before - AML KYC FIU - Business Solutions - Innovative Technology