Ultrascan in news

Ultrascan AGI / In news

Verdwenen zakenpartner Van den Berg getraceerd

AMSTERDAM (ANP) - Privé-detectives hebben de Joegoslavische zakenpartner getraceerd, van wie de failliete Hilversumse zakenman René van de Berg zegt binnenkort miljoenen te ontvangen. Van den Berg zit momenteel vast op verdenking van het oplichten van ruim 1400 beleggers.

Het detectivebureau Ultrascan Advanced Global Investigations (UAGI) bevestigde zaterdag ,,sterke aanwijzingen te hebben'' dat de opgespoorde Dragan Petrovic de door Van den Berg opgevoerde Joegoslaaf is. Van den Berg stelt al sinds het begin van de beleggingsaffaire dat hij op basis van een mondelinge afspraak met Petrovic voor 15 september over 70 miljoen euro kan beschikken uit een investering in grond in Tsjechië. Voor curator A. van Hees was de Joegoslavische partner echter onvindbaar.

Van den Berg wil met het geld gedupeerde beleggers terugbetalen. Hij vraagt al twee weken om vrijlating, zodat hijzelf naar Petrovic op zoek kan. Volgens Van den Berg kan alleen hij contact opnemen met de Joegoslaaf om het geld vrij te krijgen.

UAGI deed het speurwerk naar Petrovic op verzoek van 57 gedupeerden. Het bureau zegt over relevante informatie en foto's van de Joegoslaaf te beschikken. Maar volgens een woordvoerder is er in strikt juridische zin nog geen onomstotelijk bewijs van een directe connectie tussen Van den Berg en Petrovic.

Volgens de curator heeft de failliete investeerder enkele jaren geleden een Joegoslaaf ontmoet op een schip in Marbella. De door UAGI getraceerde Dragan Petrovic woont in Marbella, is vermogend en heeft de Zwitserse nationaliteit.

Volgens Ultrascan zijn Petrovic en Van den Berg bovendien enkele jaren geleden op dezelfde dag op een notariskantoor in het Zwitserse Zug geweest. Op dat kantoor stortte Van de Berg volgens de curator 24 miljoen euro. Dat bedrag is vervolgens contant overgedragen een Joegoslaaf (Petrovic), die het zou investeren in Tsjechische gronden. Het gaat daarbij om grond bij de luchthaven van Praag, stelt UAGI.

De curator heeft inmiddels het onderzoek opgevraagd bij Ultrascan.

ULTRASCAN RESEARCH SERVICES
Subsidiaries of international research organization with over 3280 experts in 69 countries

Ultrascan Research

ULTRASCAN RESEARCH

Examples of case research into various topics and alerts from the Ultrascan group and associates

Ultrascan Humint

ULTRASCAN HUMINT

Ultrascan HUMINT have primary sources, extensive experience with identifying, locating, mapping, monitoring, analysing and predicting perpetrators of money laundering and the planning, funding, communications and support of terrorism.

Ultrascan FIU

ULTRASCAN FIU

Ultrascan FIU Financial Intelligence Unit - A mixture of intelligence gathering, investigations, reputational risk mitigation and Innovative Technology in line of objectives. Focused on external information and stakeholder engagement, to detect exposure to financial crime risk.

Ultrascan Interactive Research Intelligence and Analysis BRAINS

ULTRASCAN BRAINS

Intelligence and Analysis. Wander Around in our Detailed Global Interactive Research - Criminal and financial relationships visualized - Non-linear - visualizes knowledge like you've never seen before - AML KYC FIU - Business Solutions - Innovative Technology