Ultrascan in news

Ultrascan AGI / In news

Veel meer beleggers dupe chantagefoto's

De Telegraaf - Het schandaal met de chantage van beleggers, die in Dubai heimelijk op de foto zijn gezet met lokale hoertjes, brengt nog veel meer betrokkenen ernstig in verlegenheid.

Bij het internationaal opererende recherchebureau Ultrascan hebben zich gisteren meerdere investeerders gemeld die ook klem zijn gezet met seksfoto's. Zij meldden zich naar aanleiding van de onthullingen over de chantagezaak, gisteren in De Telegraaf. Dat heeft Ultrascan-directeur Frank Engelsman gisteren bevestigd. Ultrascan werkte al voor drie cliënten die met seksfoto's onder druk zijn gezet. Het trio had in totaal meer dan 4 miljoen overgemaakt aan de mannen van Palm Invest om te investeren in vastgoed in het oliestaatje. Zij werden met stiekem gemaakte foto's van handelingen met prostituees onder druk gezet toen zij argwaan kregen over de bestemming van hun geld.

Seychellen

Volgens Engelsman hebben de mannen van Palm Invest vorig jaar voor zijn cliënten ook bankrekeningen in Doebai geopend. Hoewel deze bankrekeningen waren bestemd voor de vastgoedbeleggingen, zijn volgens Engelsman vanaf deze rekeningen gelden weggesluisd, onder andere naar de Seychellen.

Eén belegger die is gechanteerd met seksfoto's, is een volgens Engelsman "gerespecteerde ondernemer met een zeer gewaardeerd exportproduct. Deze ondernemer kwam vorig jaar in contact met de mannen achter Palm Invest en hij besloot via hen een deel van zijn vermogen in Doebai te beleggen.

Privé problemen

De investeerders zijn verschillende keren naar Doebai gereisd om de voortgang van de vastgoedprojecten te bekijken. Omdat er aanvankelijk een groot vertrouwen bestond in de mannen achter Palm Invest, werd steeds meer geld naar de speciaal geopende bankrekeningen overgemaakt. Eén betrokken zakenman die met de compromitterende foto's werd geconfronteerd, toonde zich onverschillig, met de woorden: "Doe ermee wat je wilt", maar anderen zaten er behoorlijk mee in hun maag en vreesden privéproblemen.

In opdracht van de cliënten heeft Ultrascan het 'buitenlandse bestedingspatroon' in kaart gebracht. Het vermoeden dat het geld aan andere zaken werd besteed dan aan vastgoed, werd daarmee bewaarheid.

ULTRASCAN RESEARCH SERVICES
Subsidiaries of international research organization with over 3280 experts in 69 countries

Ultrascan Research

ULTRASCAN RESEARCH

Examples of case research into various topics and alerts from the Ultrascan group and associates

Ultrascan Humint

ULTRASCAN HUMINT

Ultrascan HUMINT have primary sources, extensive experience with identifying, locating, mapping, monitoring, analysing and predicting perpetrators of money laundering and the planning, funding, communications and support of terrorism.

Ultrascan FIU

ULTRASCAN FIU

Ultrascan FIU Financial Intelligence Unit - A mixture of intelligence gathering, investigations, reputational risk mitigation and Innovative Technology in line of objectives. Focused on external information and stakeholder engagement, to detect exposure to financial crime risk.

Ultrascan Interactive Research Intelligence and Analysis BRAINS

ULTRASCAN BRAINS

Intelligence and Analysis. Wander Around in our Detailed Global Interactive Research - Criminal and financial relationships visualized - Non-linear - visualizes knowledge like you've never seen before - AML KYC FIU - Business Solutions - Innovative Technology

© Copyright 2019 Ultrascan AGI