Ultrascan in news

Ultrascan AGI / In news

Tennissponsor verzweeg kluis

de Volkskrant - René van den Berg heeft verzwegen dat hij een kluis heeft in een bank in Zwitserland. Ook hield de van oplichting verdachte tennissponsor stil dat hij grote bedragen had uitgeleend aan anderen, zo blijkt uit het laatste verslag van curator Van Hees dat vlak voor het weekeinde is verschenen

Van den Berg zit vast in de gevangenis in Arnhem. Daar wordt hij al ruim een maand verhoord door de opsporingsdienst van de fiscus, de Fiod/ECD. Van den Berg beantwoordt geen vragen meer en beroept zich op zijn zwijgrecht.

Voordat het Openbaar Ministerie begon met de strafzaak, was Van den Berg failliet verklaard. Meer dan 1400 beleggers hebben 127 miljoen euro te goed van de man die bekend werd als sponsor van tennisspelers. Hij maakte de Hilversumse tennisclub Hilverheide twee keer nationaal kampioen met toppers als Michaela Krajichek en Martin Verkerk.

Curator Toni van Hees speurt sinds juni met een team van 6 man naar de bezittingen van Van den Berg. Hij heeft inmiddels enkele miljoenen euro's gevonden, maar kan daar nog niet over beschikken. Van den Berg blijkt forse leningen te hebben gegeven aan bekenden. Deze zijn nog niet terug betaald. Van Hees vreest dat alleen via rechtzaken, de leningen terug gevorderd kunnen worden.

Van Hees concludeert dat Van den Berg zijn onderzoek tegenwerkt. Het verzwijgen van bezittingen door iemand die failliet is verklaard, is strafbaar. Vandaar dat de curator overweegt zijn aangifte tegen de tennissponsor uit te breiden.

Opvallend is dat Van Hees ook overweegt aangifte te doen tegen de zwager van Van den Berg. Die verkocht zonder toestemming de auto van de vrouw Van den Berg bij een autohandelaar.

Het detectivebureau Ultrascan speurt namens 68 klanten ook naar bezittingen van Van den Berg. Een woordvoerder meldt dat hij ondermeer een advocaat in Liechenstein heeft gevonden die rekeningen heeft beheerd van Van den Berg. Het bureau stelt dat Van den Berg letterlijk blanco cheques uitschreef op deze rekeningen in Liechtenstein.

ULTRASCAN RESEARCH SERVICES
Subsidiaries of international research organization with over 3280 experts in 69 countries

Ultrascan Research

ULTRASCAN RESEARCH

Examples of case research into various topics and alerts from the Ultrascan group and associates

Ultrascan Humint

ULTRASCAN HUMINT

Ultrascan HUMINT have primary sources, extensive experience with identifying, locating, mapping, monitoring, analysing and predicting perpetrators of money laundering and the planning, funding, communications and support of terrorism.

Ultrascan FIU

ULTRASCAN FIU

Ultrascan FIU Financial Intelligence Unit - A mixture of intelligence gathering, investigations, reputational risk mitigation and Innovative Technology in line of objectives. Focused on external information and stakeholder engagement, to detect exposure to financial crime risk.

Ultrascan Interactive Research Intelligence and Analysis BRAINS

ULTRASCAN BRAINS

Intelligence and Analysis. Wander Around in our Detailed Global Interactive Research - Criminal and financial relationships visualized - Non-linear - visualizes knowledge like you've never seen before - AML KYC FIU - Business Solutions - Innovative Technology